Tapahtumat

Virtuaaliluento Suomenlinnan vaiheista 17.6. klo 17

Suomenlinnan linnoitus on historiansa aikana kuulunut kolmeen valtakuntaan, Ruotsin kuningaskuntaan 1748–1808, Venäjän keisarikuntaan 1808–1918 ja vuodesta 1918 Suomen tasavaltaan. Se on ollut sotilaiden hallitsema linnoitus ja laivaston tukikohta, mutta samalla oleellinen osa myös Helsingin kaupunkia. Ilman Viaporin linnoitusta Helsingistä ei vuonna 1812 olisi tullut Suomen pääkaupunkia. Eurooppalaisestikin arvioituna valtavan linnoituksen taloudellinen merkitys Helsingille on ollut valtava. Sen asukasluku oli 1800-luvulle tultaessa suurempi kuin Helsingin kaupungin asukasluku. Linnoitussaari ja kaupunki muodostivat kuitenkin symbioottisen kokonaisuuden, jossa kumpikin tuki toista.

Ehrensvärd-Seuran 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Kansallisarkisto ja Ehrensvärd-Seura ovat toteuttaneet Kansallisarkistoon näyttelyn Kolmen valtakunnan linnoitus ja julkaisseet samannimisen teoksen. Ehrensvärd-Seuran puheenjohtaja, Kansallisarkiston pääjohtaja Jussi Nuorteva ja Kansallisarkiston tutkimusjohtaja Päivi Happonen kertovat Suomenlinnan vaiheista näyttelyteemojen mukaisesti.

Ajankohta: 17. kesäkuuta klo 17-18

Tilaisuus järjestetään etäluentona, jota voi seurata ilmaiseksi osoitteessa: https://arkisto.fi/suora

Yleisö voi esityksen aikana kirjoittaa kysymyksiä ruudun oikeassa laidassa näkyvään chattiin. Luennon jälkeen ehditään vastata muutamaan kysymykseen.

Huom! Tilaisuus on sisällöltään sama kuin aiemmin toukokuussa pidetty virtuaaliluento Suomenlinnan historiasta.

 

View_of_Sveaborg_Augustin-Ehrensvard_Nationalmuseum-1

 

Tapahtumat >>

Etusivulle >>