Yhteystiedot

Sähköisen arkistoinnin palvelu alkaa seulontaesityksen tekemisestä ja päättyy aineiston vastaanottoon Kansallisarkistoon.

Onko sinulla kysyttävää digitaalisten aineistojen siirrosta? Aloita siirron suunnittelu perehtymällä verkkosivujen sisältöön ja ohjepankin materiaaleihin.

  Palvelemme sinua sähköpostitse digitaalisetsiirrot@arkisto.fi

 

 

 

Meidän tehtävämme on ottaa selvää, kuunnella, opastaa ja ratkaista. Kun haluat aloittaa keskustelun aineistojen siirtämisestä Kansallisarkistoon, kerro viestissäsi lyhyesti ainakin seuraavat asiat.

  1. Millaisen aineiston siirrosta on kyse (esim. SÄHKE2-aineisto, digitoitu aineisto, rakenteinen tietoaineisto)?
  2. Onko siirrettävä aineisto säilytys- vai arkistointivaiheessa, tai onko asia epäselvä?
  3. Liittyykö siirto esimerkiksi tietojärjestelmän alasajoon tai vastaavaan asiaan, joka vaikuttaa siirron aikatauluun?
  4. Liittyykö aineistoon rajoituksia (esim. turvallisuusluokittelu, sisältää henkilötietoja jne.)?
  5. Liittyykö aineistoon muita huomiota?

Huomioithan, että siirrettävällä aineistolla tulee olla voimassa oleva seulontapäätös. Mikäli seulontapäätöstä ei ole, ota yhteyttä Arvonmääritys- ja seulontapalveluun.

Sähköisen arkistoinnin palvelu on suunnattu digitaalisille aineistoille. Mikäli aineistosiirtosi koskee Massadigitointia, siirry tästä Massadigitoinnin omalle sivulle. Jos asiasi koskee analogisten aineistojen siirtoja, löydät lisätietoa täältä.

Mikäli sinulla on yleisiä arkistointiin liittyviä kysymyksiä, ole yhteydessä Arkistoinnin ja asiakirjahallinnan neuvonta- ja ohjauspalveluun.  


Sähköisen arkistoinnin palvelu