Aineiston siirto

Tutustu, miten aineisto siirretään Kansallisarkistoon. Ennen siirtoa aineistolle tulee olla seulontapäätös, voimassa oleva siirtosopimus ja Kansallisarkiston hyväksymä siirtosuunnitelma. Lisäksi siirtäjä on muodostanut aineistosta vastaanottoon kelpaavan siirtopaketin.Aineiston siirto tehdään siirtokäyttöliittymällä tai erikseen sovittavalla tavalla.

  Siirtäjän muistilista:

  • Sovi siirtotavasta Kansallisarkiston kanssa.
  • Tutustu aineiston kannalta keskeiseen, voimassa olevaan Kansallisarkiston ohjeistukseen.
  • Siirrä muodostamasi siirtopaketti Kansallisarkistoon valitulla tavalla.
  • Vastaanota kuittaus onnistuneesta siirrosta!

Miten aineistoja siirretään Kansallisarkistoon?

Aineisto siirretään palveluun pääasiassa selainpohjaisella siirtokäyttöliittymällä (online) tai erikseen sovittavalla siirtomedialla (offline). Online-siirto on ensisijainen tapa siirtää aineistoja Kansallisarkistoon. Siirtotapa määritetään tarvittaessa riskiarvion perusteella.

Selainpohjaisen siirtokäyttöliittymän käyttö

Selainpohjaiseen siirtokäyttöliittymään pääset tästä. Siirtokäyttöliittymän käyttöä varten tarvitset VIRTU-tunnukset.

Tiivistetysti käyttöliittymän käyttö:

  1. Paketoi siirrettävä aineisto aineistotyyppikohtaisten ohjeiden mukaisesti. Siirrossa tarvittavat tunnisteet saat Kansallisarkistolta.
  2. Rekisteröidy käyttöliittymän käyttäjäksi.
  3. Vie siirtopaketti käyttöliittymään.
  4. Käyttöliittymässä voit seurata siirtopaketin vastaanoton prosessointia. Näet heti, mikäli siirtopakettia ei hyväksytä. Sekä onnistuneesta että hylätystä siirrosta toimitetaan raportti, jossa kerrotaan tarkemmat tiedot siirron tapahtumista.

Aineisto tulkitaan vastaanotetuksi säilytykseen vasta hyväksytyn vastaanottoprosessin jälkeen. Hylättyä aineistoa ei siirretä pysyvään säilytykseen eikä arkistoida, vaan se tulee aina korjata ja hyväksyä ennen siirtoa säilytykseen. Sähköisen arkistoinnin palvelu auttaa mahdollisten virheiden tulkinnassa. 

Ohjevideot

Videoiden tekstitykset saat näkyviin valitsemalla tekstityksen kieleksi suomi tai englanti (tekstitys on kummassakin tapauksessa suomenkielinen).

Tekstityspainike löytyy videon alapalkista ja näyttää tältä:  Tekstityskuvake

Onnistunut siirto

 

Epäonnistunut siirto


Sähköisen arkistoinnin palvelu