Hyppää pääsisältöön

Suomen sotasurmat 1914-1922 -tietokanta

Suomen sotasurmat 1914-1922 -tietokanta sisältää Suomen itsenäistymiseen liittyvissä sodissa menehtyneiden henkilöiden tiedot. Tietokannassa on tietoja hieman alle 40 000 ihmisestä, joista suurin osa on sisällissodassa vuonna 1918 menehtyneitä.

Tietokannan tietoja on päivitetty viimeksi vuonna 2004. Sen jälkeen uusi tutkimuksia on tehty ja lisätietoa sisältäviä aineistoja löydetty. Tietokanta on myös tekniikaltaan vanhentunut.

Kansallisarkisto on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksen turvin aloittanut lokakuussa 2018 projektin, jonka tavoitteena on

  • Päivittää tietokanta vastaamaan uusia aineistolöytöjä ja tutkimustuloksia
  • Uudistaa tietokannan käyttöliittymä nykypäivän tarpeita vastaavaksi
  • Jalostaa datan laatua sen ihmis- ja koneymmärrettävyyden parantamiseksi

Korjaukset ja uudistukset toteuttamalla tietokannasta muodostuu laadukkaampi tutkimusinfrastruktuurin lähdeaineisto ja monikäyttöisen avoimen datan alusta.

Yleisövihjeitä kaivataan

Tietokantavirheitä korjataan Kansallisarkistossa säilytettävän lähdeaineiston ja tutkijayhteisöltä saatujen korjauspyyntöjen pohjalta. Myös yleisöltä saapuvat tietokannan sisältövirheitä koskevat tiedot hyödynnetään korjaustyössä. Korjauspyyntöjä voi lähettää suunnittelija Ilkka Jokipiille (etunimi.sukunimi@arkisto.fi).

Hankkeen apuna asiantuntijatyöryhmä ja Aalto-yliopisto

Projektin toteuttamisen apuna toimii erityinen asiantuntijaryhmä. Projektin teknisessä suunnittelusta ja toteutuksesta huolehtii Aalto-yliopisto. Hanke on saanut rahoitusta vuoden 2019 loppuun saakka.

Lisätietoja

erityisasiantuntija Markku Mäenpää puh. 029 533 7062
suunnittelija Ilkka Jokipii, puh. 050 470 5549
sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@arkisto.fi