Hyppää pääsisältöön

Henkikirjojen indeksointi

Kansallisarkisto ja FamilySearch toteuttavat henkikirjojen (1809–1915) indeksointia yhteistyössä. Hakemistojen teko, indeksointi, toteutetaan talkoistettuna FamilySearchin verkkotyökalulla.

Kutsumme vapaaehtoisia indeksointityöhön. Kansallisarkistolla ei ole varattu resursseja indeksointityökalun käytön ohjeistamiseen. Tutustu verkkotyökalun käyttöönotto ohjeisiin (pdf). Olemme lisäksi perustaneet Facebook-ryhmän Henkikirjojen indeksointi, jossa indeksoijat voivat jakaa kokemuksiaan. FamilySearchin sivuilta löytyy englanninkielisiä yleisohjeita ja opetusvideo.

Digitoidut ja digitoitavat henkikirjat ovat heti vapaasti käytettävissä Digitaaliarkistossa. Talkoistettuina tuotetut hakemistot siirretään Digitaaliarkistoon mahdollisimman nopeasti niiden valmistumisen jälkeen.

Indeksoinnin verkkotyökalu on englanniksi, mutta kerättävien metatietokenttien nimet sekä indeksointiohjeet on suomennettu ja näkyvät suomeksi verkkotyökalun näkymässä. Indeksointiohjeet, kooste (pdf).

Työkaluun on ladattu mikrofilmeiltä digitoidut henkikirjat 0 ja 5 päättyvien vuosien osalta (lista digitoiduista henkikirjoista (pdf)). Vuoden 2016 aikana on tarkoitus käynnistää yhteistyöhanke Geneological Society of Utahin (GSU) kanssa, jossa digitoidaan henkikirjojen puuttuvia välivuosia aina vuoteen 1916 saakka. Jatkossa indeksointia on tarkoitus toteuttaa lääneittäin jaoteltuina.

Indeksointityössä kerätään kylien, talojen ja henkilöiden nimitiedot arkistolaitokselle, sekä lisäksi muita metatietoja FamilySearchin tietokantaan.

Indeksointityökalun lataus:

Ohjeet ja opetusvideo: