Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee arkisto.fi-verkkosivustoa. Kansallisarkisto huolehtii arkisto.fi-verkkosivuston saavutettavuudesta digipalvelulain mukaisesti.

Sivusto on julkaistu vuonna 2017. Saavutettavuusseloste on julkaistu 23.3.2020.

Saavutettavuuden tila

Sivusto täyttää pääosin Verkkosisällön saavutettavuusohjeiden 2.1 A- ja AA-tasojen vaatimukset.

Ei-saavutettava sisältö

Tiedostot

Sivustolla on ennen 23.9.2018 julkaistuja tiedostoja, jotka eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia. Ennen 23.9.2018 julkaistuilta tiedostoilta ei edellytetä digipalvelulaissa saavutettavuutta paitsi, jos tarvitsemasi tiedostot ovat asiointisi kannalta keskeisiä.

Sivustolla on julkaistu määräajan jälkeen joitakin tiedostoja, jotka eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia. Voit tarvittaessa pyytää näitä tiedostoja saavutettavassa muodossa lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen kirjaamo@arkisto.fi.

Lomakkeet

Sivuston palautelomake ja Kansallisarkiston uutiskirjeiden tilauslomakkeet eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia. Lomakkeiden kentillä ei ole nimilappuja, mikä vaikeuttaa niiden täyttämistä ruudunlukijan avulla. Voit antaa palautetta sivustosta tai tilata uutiskirjeitä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kirjaamo@arkisto.fi.

Videot

Sivustolla on ennen 23.9.2020 julkaistuja videoita, joista puuttuvat tekstitykset. Digipalvelulaissa ei edellytetä videoiden tekstittämistä, jos ne on julkaistu ennen 23.9.2020.

Muut verkkopalvelut

Sivustolla on linkkejä Kansallisarkiston ylläpitämiin muihin verkkopalveluihin, jotka eivät täytä kaikilta osin saavutettavuusvaatimuksia. Kansallisarkiston muita verkkopalveluja koskevan saavutettavuuspalautteen voit lähettää Kansallisarkiston kirjaamoon sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@arkisto.fi.

Palaute ja yhteystiedot

Voit auttaa meitä parantamaan sivustomme saavutettavuutta. Jos huomasit sivustollamme puutteita, kerrothan niistä meille lähettämällä palautetta sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@arkisto.fi. Teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi ja vastaamme palautteeseen kahden viikon kuluessa.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta kahdessa viikossa, voit ottaa yhteyttä Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan, miten voit tehdä ilmoituksen meistä ja kuinka se käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi  
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000