Laskutus

Verkkolaskutus

Kansallisarkisto ottaa vastaan ainoastaan verkkolaskuja. Paperilaskut palautetaan toimittajille maksamattomina. Laskussa tulee olla viitetietona Kansallisarkiston tilausnumero tai tilaajan nimi ja vastuualue

Verkkolaskujen lähetystä varten tarvitset Elman tai muun verkkolaskuoperaattorin laskutustuotteen. Kansallisarkisto ei vastaanota EDIFACT-laskuja eikä sähköpostilla lähetettyjä laskutustiedostoja tai kuvia. Lisätietoja verkkolaskujen lähettämisestä saat verkkolaskuvälittäjäsi asiakaspalvelusta.

Kansallisarkiston Y-tunnus: 0245885-9

Kansallisarkiston VAT no: FI 02458859

Verkkolaskuosoite:

OVT-tunnus: 0037024588597906

Verkkolaskuosoite: 0037024588597906

Välittäjä ja välittäjätunnus: OpusCapita Solutions Oy / E204503

E-laskun tilaaminen

Valtio haluaa lähettää kuluttajille entistä useammin e-laskun perinteisen paperilaskun sijasta. E-laskusta olisi hyötyä niin valtiolle kuin sinulle itsellesikin. E-lasku on helppo ja virheetön tapa maksaa lasku ajasta ja paikasta riippumatta. E-lasku on myös neljä kertaa ilmastoystävällisempi kuin paperilasku. Lisäksi e-laskuun siirtyminen tarkoittaa säästöä valtiolle. Valtio säästäisi laskujen käsittely- ja lähetyskuluina noin puoli miljoonaa euroa mikäli vähintään 30 prosenttia valtion lähettämistä laskuista olisi e-laskuja tämän vuoden loppuun mennessä.

Kun tilaat laskumme paperilaskun sijaan e-laskuna, laskun tiedot saapuvat verkkopankkiisi automaattisesti. Jos haluat, saat ilmoituksen laskun saapumisesta verkkopankin lisäksi sähköpostiin tai tekstiviestillä. Verkkopankissasi tarkistat laskun tiedot ja tarvittaessa hyväksyt ne. E-laskut arkistoituvat automaattisesti verkkopankkiisi. Halutessasi voit myös asettaa esimerkiksi säännölliset laskut menevän maksuun automaattisesti.

Saat e-laskun käyttöön tilaamalla sen oman verkkopankkisi kautta. Verkkopankista löytyy lista laskuttajista, joilla on valmius lähettää e-laskuja. Lisäksi pankista riippuen voit myös saada paperilaskun maksettuasi ehdotuksen vaihtaa e-laskuun. E-laskun tilaamisen yhteydessä valtiolla käytetään tunnistustietona pääsääntöisesti henkilötunnusta.

Lisätietoja e-laskun tilaamisesta saat pankistasi.