Hyppää pääsisältöön

Aineistot Turussa

Kansallisarkistossa Turussa säilytetään Varsinais-Suomen ja Satakunnan liittojen alueilla (entisessä Turun ja Porin läänissä) toimineiden ja toimivien valtion virastojen ja laitosten arkistoja. Myös useat alueella toimivat seurakunnat, järjestöt, seurat, yhdistykset, yritykset ja yksityishenkilöt ovat luovuttaneet arkistonsa tänne.

Vanhin säilytettävä asiakirja on pergamentille laadittu rajankäyntiasiakirja Huittisista vuodelta 1510. Vanhimmat yhtenäiset asiakirjasarjat ovat 1600-luvulta. Turussa toimineiden viranomaisten arkistoista huomattava osa tuhoutui Turun palossa vuonna 1827.

Tarkemmat tiedot säilytettävistä asiakirjoista löytyvät Vakka-arkistotietokannasta sekä manuaalisista arkistoluetteloista ja kortistoista. Kartta-aineistoa koskevat tiedot löytyvät pääosin vain manuaalisista luetteloista.

Sähköisessä muodossa on käytettävissä vesiasiain hakemisto. Se on viitetiedosto, jonka avulla voi etsiä Turun ja Porin lääninhallituksen lääninkansliassa vuosina 1773–1930 käsiteltyjä vesiasioita.

Asiakkaiden käytössä on myös suuri määrä mikrofilmeille kuvattuja tai digitoituja asiakirjoja. Tarkempia tietoja näistä saa arkistotietokannan lisäksi manuaalisista luetteloista ja tutkijasalin päivystäjältä.

Tarkemmat tiedot säilytettävistä arkistoista löytyvät Vakka-arkistotietokannasta.