Hyppää pääsisältöön

Aineistot Joensuussa

Joensuussa Kansallisarkisto vastaanottaa ja säilyttää valtion virastojen asiakirjasiirrot Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon liittojen alueilta. Täällä säilytetään talletuksina myös seurakuntien vanhoja arkistoja. Myös yksityiset henkilöt, järjestöt ja seurat ovat siirtäneet asiakirjoja.

Joensuuhun on hankittu runsaasti mikrofilmejä. Suurimmat ryhmät ovat seurakuntien väestörekisteriasiakirjat, Suomen Sukututkimusseuran historiakirjakopiot (syntyneiden, vihittyjen ja kuolleitten luettelot), läänintilit, senaatin diaarit, rekisterit ja pöytäkirjat, lääninhallitusten passiluettelot sekä vuoden 1918 sodan jälkiselvittelyihin liittyvät Valtiorikosylioikeuden aktit.

Vuoden 2012 lopussa asiakirjoja oli yli 9300 hyllymetriä, mikrokortteja yli 140 000 kappaletta ja rullafilmejä lähes 5000 kappaletta. Erikseen luetteloituja karttoja ja piirustuksia on noin 17 000 kappaletta.

Kirjastoon hankitaan erityisesti Suomen, ennen kaikkea omien maakuntien historiaa ja sukututkimusta käsittelevää kirjallisuutta.