Etusivu

Documenta Carelica on tietoportaali, joka mahdollistaa aikaisemmin suomalaisten ja ulkomaisten tutkijoiden saavuttamattomissa olleiden Karjalan alueen ja nykyisen Venäjän Karjalan alueen tutkimusaineistojen käytön tieteellisiin ja muihin tutkimuksellisiin tarkoituksiin. Aineistoja säilytetään Karjalan tasavallan Kansallisarkistossa Petroskoissa ja Suomen Kansallisarkistossa.
 
 
Documenta Carelica -portaalin idea syntyi tulevien merkkipäivien ympärille: Suomen 100- itsenäisyyspäivä (2017) ja Kansallisarkiston 200-vuotisjuhla (2016) sekä Karjalan tasavallan 100-vuotisjuhla (2020) ja Karjalan tasavallan Kansallisarkiston 100-vuotisjuhla (2018).
Kansallisarkiston kokoelmasta. Läänitilit.
 
Portaalin kautta tarjotaan ensimmäistä kertaa laajoja arkistoaineistoja Venäjän Karjalan historiasta digitaalisessa muodossa. Karjalan tasavallan Kansallisarkistosta esillä on mm. Laatokan Karjalan sivistystä, kansanperinnettä ja kulttuuria.  
 
Suomen Kansallisarkisto tarjoaa tutkimuskäyttöön hallussaan olevia Karjalan alueen historiallisia asiakirja-aineistoja ja karttoja digitoituina.
 
Digitaalisia aineistoja siirretään portaaliin vaiheittain ja vähitellen tietoportaaliin kertyy kahden Kansallisarkiston toisiaan täydentävät aineistot koskien Karjalan historiaa ja kulttuuria.
 
Tiede- ja kulttuurisäätiöt ja seurat, arkistolaitokset ja arkistot ovat tervetulleita kehittämään ja täydentämään portaalia tiedonlähteillä ja julkisilla arkistoaineistoilla portaalin teeman mukaisesti.
 
Portaalin teknisestä ylläpitämisestä vastaa Suomen Kansallisarkisto.